Chipotle medger att burritoskålar kanske inte är säkra att äta

Guacamole kostar extra, och du kan också få matförgiftning.

Opartisk Press rapporterade att Chipotle gick med på att betala en rekordstorlek på 25 miljoner dollar för smittade livsmedelsfrågor från 2015 till 2018. Avgifterna mot snabbmatskedjan hävdade att det orsakade mer än 1100 amerikanska kunder att bli sjuka.



Chipotle medgav att det var dåliga säkerhetsrutiner som gjorde sjuka kunder - maten hölls vid fel temperatur, vilket uppmuntrade patogentillväxt. Företaget sa att det arbetar för att omskola anställda på livsmedelssäkerhetsmetoder och minskar antalet anställda som berör mat innan de kommer till kunden.



Ärendet är inte relaterat till Chipotles E. coli-utbrott 2016.

En undersökning utförd av Food and Drug Administration visade att det under en tidsperiod 2015 fanns utbrott av ett norovirus som härstammar från att anställda misshandlar mat och själva är sjuka, säger Associated Press.



Det började i Simi Valley när 234 Chipotle-anställda och kunder rapporterade att de blev sjuka. Enligt utredningen började det efter att en anställd kräkt på jobbet och sedan skickades hem, men det lämnades aldrig in en rapport internt.

matlagning för två kokbokrecept

I december 2015 rapporterade 141 personer att bli sjuka efter att ha besökt en Chipotle-franchise i Boston. En lärlingschef beordrades av en regionchef att fortsätta arbeta efter att han kräkt under arbetet - händelsen rapporterades inte heller internt. Lärlingen slutade packa en cateringorder för Boston College basketlag, sjuka flera spelare.

Sedan 2017 blev 135 personer sjuka i Sterling, Va. Och ytterligare 28 personer i Los Angeles blev sjuka senare samma år.



I juli 2018 fick nästan 650 personer i Powell, Ohio matförgiftning vid Chipotle och bakterierna som visade sig ha orsakat sjukdomen var specifika för mat som förvarades vid olämpliga temperaturer.

Det är en rekordhög böter för ett livsmedelssäkerhetsfall.

Denna uppgörelse representerar ett erkännande av hur allvarligt Chipotle tar livsmedelssäkerhet varje dag och är en möjlighet att definitivt vända sidan till tidigare händelser, säger Brian Niccol, Chipotles ordförande och verkställande direktör, enligt Associated Press.

Om du gillade den här artikeln kanske du också vill läsa om hur Sweetgreen hjälper vårdpersonal.

michael kors plånböcker under $ 100
Populära Inlägg