Detta enkla, men ändå läckra recept på laxplåt är klart på 30 minuter

Vårt team är dedikerade till att hitta och berätta mer om de produkter och erbjudanden vi älskar. Om du också älskar dem och bestämmer dig för att köpa via länkarna nedan kan vi få en provision. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras.

Välkommen till Best Bites, en videoserie som syftar till att tillfredsställa din oändliga längtan efter matinnehåll genom snabba, vackra videor för hemma-foodie.



kostnaden för mat i alaska

Denna middag med lax- och sparrispanna är den perfekta maträtten att göra när du letar efter en snabb hälsosam bit. Lätta och fräscha, färgerna ser också bra ut på din tallrik.



tiktok jag hade pasta ikväll

Total tid: 30 minuter
Gör: 5 portioner

Ingredienser

Proffstips: Du kan få dina ingredienser levererade gratis via Amazon Fresh med ett Amazon Prime-medlemskap. Få 30 dagars Amazon Prime gratis.

Instruktioner

  1. Värm en kastrull på medelhög värme. Tillsätt saften av hälften av en lime, hälften av en citron, hälften av en apelsin och hälften av en grapefrukt. Låt sjuda och tillsätt tamari, honung, kokosnötspalmer, sriracha, riven ingefära, malet vitlök och visp tills det är väl kombinerat. Låt såsen sjuda igen och tillsätt smör. Rör om tills smöret har smält, ta bort det från värmen och lägg åt sidan.
  2. Förbered ett bakplåt med matlagningsspray eller pergamentpapper. Lägg skivor av sötpotatis på lakan och droppa med olivolja och salt och peppar. Lägg till sparris på toppen och runt sötpotatisskivor.
  3. Torka laxen med pappershanddukar och lägg ovanpå sötpotatis och sparris. ( Proffstips: Sätt lax på disken i 15 minuter innan du är redo att sätta den i ugnen så att den når rumstemperatur. Detta gör att den kan laga mer jämnt.)
  4. Drizzle lax med olivolja och en nypa salt.
  5. Borsta lax med ungefär hälften av den beredda honungsglasyren.
  6. Skär den återstående halvan av lime, citron, apelsin och grapefrukt i tunna, runda skivor. Lägg fruktskivor ovanpå lax och grönsaker och droppa lätt med mer honungsglasyr och lämna lite kvar till servering.
  7. Steka i ugnen på hög värme i 8–15 minuter på mittstället.
  8. När du är klar, ta bort pannan från ugnen och ta bort fruktskivor. Du kan antingen kasta dem eller servera med skålen.
  9. Pensla kvarvarande glasyr över laxen, lägg till en nypa persilja för garnering och servera.

Om du gillade detta recept kanske du också vill läsa om fyra sätt att göra fantastisk guacamole.



Populära Inlägg